Welkom op de site van de Gemeentegiro Amsterdam !

Hé, de Gemeentegiro Amsterdam, bestaat die dan nog?

Nee, eigenlijk niet meer, maar Financieel Erfgoed houdt de herinnering aan die mooie instelling intact door deze site met verhalen, foto’s, documentatie over alles dat met de Gemeentegiro Amsterdam te maken heeft.

Daarbij maken we ook graag plaats voor uw verhalen en reacties.

De Gemeentegiro Amsterdam op het web: terug van weggeweest

4 gedachten over “De Gemeentegiro Amsterdam op het web: terug van weggeweest

• 17 september 2016 om 10:50
    Permalink

Ben zelf op 1 augustus 1973 begonnen bij de Gemeentegiro Amsterdam als jongste bediende op de leeftijd van 16 jaar en heb daarna alle fusies mee gemaakt, maar heb toch de leukste herinneringen aan mijn tijd op de Singel. Fijne collega’s en een prachtige omgeving om te werken, heb samen met een paar goede collega’s de eer gehad om een reünie te organiseren voor de collega’s van de voormalige Gemeente Giro en dat was een geweldig succes. Te zien hoe men genoot van het weerzien en het ophalen van verhalen zal ik nooit vergeten, de warmte en de saamhorigheid daar kan een ieder alleen van dromen maar dat was en is uniek voor de Gemeentegiro Amsterdam.
    Ben trots bij de “familie”van de Gemeentegiro Amsterdam te hebben gehoord.

• 21 september 2016 om 14:10

Beste Co,
      Volgens mij kennen we elkaar. Was jij niet werkzaam op de mechanische administratie en later als IBM operator?
      Je verhaal klinkt bekend. Zo hoor ik dat vele malen bij oud-GGA-ers. Zelf ben ik via de Postgiro-Postbank doorgegroeid bij de ING afdeling onderzoek en ontwikkeling elektronische betaalsystemen.
      Maar mijn basis was en is een (achteraf gezien) gedegen brede opleiding en geboden mogelijkheden bij de GGA.
      Groet

• 19 maart 2017 om 19:35
    Permalink

Helaas kende de GemeenteGiro ook een troebel verleden (40-45) wat niet onbesproken mag blijven..!!

Des al niet te min blijf ik het heel erg jammer te vinden dat deze dienst op 01-01-1978
    opgeheven werd.
    Het kenmerkte zich door het fijnmazig netwerk van Agentschappen,
    Brievenbussen “De Peperbus” en “Druppelbus”(vorm van een druppel) en een aantal Kas kantoren.

Wie (je moest er speciaal om vragen) er begin jaren 80 een rekening wilde openen
    in de reeks 4.500.000 – 5.200.000, . had tot uiterlijk 1986 nog de mogelijkheid
    om uit het Giro ‘Overschrijving’ boekje’ om contanten aan het loket te krijgen.
    De PTT Post (post autodienst) ledigde tot die tijd nog de ‘Girobussen’.
    De vertrouwdheid van generatie op generatie….tijden veranderen.. het is niet anders.