De 21e maart is de dag. Het is dit jaar dan precies honderd jaar geleden dat de Gemeentegiro Amsterdam werd opgericht. Ter gelegenheid daarvan publiceren wij een bewerkte bedrijfsfilm van de GGA, daterend uit 1936. Het is een juweel van een film, die wordt bewaard in het stadsarchief Amsterdam.

De film is als voorlichtingsfilm gebruikt door de toenmalige directeur Keegstra.  De gemeentegiro was toen gevestigd aan de Oudezijds Voorburgwal en de film toont een modern transportsysteem, fotograferen van betaalopdrachten, buizenpost en het maken van de giroboekjes.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over de film, de gemeentegiro en het belang hiervan voor de Nederlandse financiële sector. U kunt dat terugvinden op deze site of op de algemene site van Financieel Erfgoed.

Maar misschien heeft u zelf ook herinneringen of materiaal om te delen?

Laat het ons weten via de reactieknop of e-mail voor meer informatie naar: info@financieelerfgoed.nl !

21 maart 2017: de 100ste geboortedag van de Gemeentegiro Amsterdam

53 gedachten over “21 maart 2017: de 100ste geboortedag van de Gemeentegiro Amsterdam

Reacties zijn gesloten.